63

Google+

29.6.2011, aihe: Sosiaalinen media

Google+ on Googlen sosiaalinen verkostopalvelu ja suora kilpailija Facebookille. Kerromme miten Google+ kutsu (Google+ invite) löytyy ja mistä palvelussa on kyse.

Google+ palvelu tuo uuden erilaisen lähestymistavan kommunikointiin ja jakamiseen sekä käteviä lisäpalveluita (kuva: Google)

Google+ palvelu tuo uuden erilaisen lähestymistavan kommunikointiin ja jakamiseen sekä käteviä lisäpalveluita (kuva: Google)

Google+ -palvelun olennaisena osana on Google+ Circles palvelu, jossa muodostetaan pelkkien Facebook-ystävien sijaan rinkejä (Circles) eri ihmisten kesken eri tarkoituksia varten. Tällöin voit paremmin valita kenen kanssa jaat mitäkin tietoa. Facebook-palvelussa käy helposti niin, että jakaa tarpeetonta tai epäolennaista tietoa turhan laajalle.

Google+ Circles (Google+ Piirit)

Google Circles palvelussa muodostat erilaisia piirejä, joissa voit jakaa eri asioita eri ihmisten kanssa. Yksi Google+ Piiri voi olla esimerkiksi harrastusporukkasi tai vaikkapa oman taloyhtiösi hallitus. Voit liittää ihmisiä Piiriin helposti vain raahaamalla hiirellä henkilöitä listasta Piiriin tai kasaamalla henkilöt ja luomalla uuden Google+ Piirin.

Facebookissa moni on kokenut ongelmaksi työ- ja yksityiselämän erottamisen. Google+ Circles helpottaa tätä jakoa tuoden mahdollisuuden erittäin tehokkaaseen ”ryhmien” muodostamiseen ja tiedon (tai muun) jakamiseen.

Google+ Sparks

Google+ Sparks on palvelu, joka etsii videoita tai artikkeleja, jotka voisivat sopia omaan makuusi. Voit selata niitä läpi juuri silloin, kun on sopivasti aikaa tutustua niihin. Käytännössä Google+ Sparks oppii kiinnostuksesi mukaan mistä olet kiinnostunut ja pidät.

Google+ Hangouts (Google+ Ajanviettopaikat)

Google+ Hangouts tarjoaa mahdollisuuden pitää suunnittelemattomia tapaamisia vanhojen ja uusien tuttavuuksien kanssa sijainnista riippumatta.

Google+ esittely

Tässä Googlen esittelyvideo Google+ palvelua koskien:

Google+ kutsu (Google+ invite)

Google+ kutsun voit tilata itsellesi täältä.

Huom! Jos kutsuja ei jaeta lisää tällä hetkellä, voi Google+:aa käyttävä ystäväsi kutsua sinut silti palvelun käyttäjäksi. Tämä vaatii hieman kikkailua.

Itse onnistuin lähettämään ”kutsuja” käyttäjille näin:

1. Lisää kutsuttava käyttäjä johonkin circleen.
2. Kirjoita joku statuspäivitys eli update ja jaa se kutsuttavan käyttäjän kanssa (valitse se kohdasta ’Add circles or people to share with…’).
3. Kutsuttava käyttäjä menee yllä olevan linkin sivulle kirjautuneena Google-tunnuksella ja pääsee rekisteröitymään palvelun käyttäjäksi.

Virallinen Googlen Blogi kertoo lisää Google+ projektista ja sen osista kuten Google Circles (Google Piirit), Google Sparks, Google Huddle ja Google Hangouts (Google Ajanviettopaikat).

63 Responses so far.

 1. Joni kirjoitti:

  tännepäin voi myös lähettää kutsua jos vain käy! joningo92@gmail.com

 2. Maarit kirjoitti:

  voi voi..kun joku säälisi sen verran että kutsuisi tällasen kilpailijaan kyllästyneen mukaan kokeilemaan jotain aivan uutta ja ihmeellistä :) m.h.hinkkanen@gmail.com

 3. merja kirjoitti:

  Kutsukaa joku ystävällisesti minut mukaan.

 4. Lluna kirjoitti:

  Samoin tänne arcane.lluna@gmail.com kiitos, niin pääsen jakamaan hyvää eteenpäin…

 5. kiinnostais kirjoitti:

  kutsua kaipailis…:D joonas.kaipainen@hotmail.com

 6. aulis kirjoitti:

  Ehkä meitsikin joskus näillä sivuilla jakaa tietoa chilistä : )

 7. Juhani Mentu kirjoitti:

  Terveisiä kaikille uusille Google+ käyttäjille!

 8. saijakoo kirjoitti:

  Mullekkin kutsu jos vielä löytyy, kiits?
  saija.koo@pp6.inet.fi

 9. Anne-¨Mari kirjoitti:

  Kutsua odotellen…

 10. rebeca kirjoitti:

  tänne päin voisi myös kutsua laittaa:) on kyllä mielenkiintoinen tämä uus sivu…haluis kyllä rekisteröityä;)

 11. rebeca kirjoitti:

  niin tämä vielä rebeca@wippies.com :)

 12. Uusi kirjoitti:

  täällä tavataan

 13. [...] mahdollisuuden ryhmitellä ihmisiä piireihin ammatin tai jonkin osaamisalueen perusteella (Lue Digitaalisen markkinoinnin juttu Google+ -palvelusta). Näin työnantajat ja henkilöstön rekrytoinnista vastaavat voivat rakentaa organisaation [...]

Kommentoi